HET GEZICHT ACHTER WILG & WILG

HOE HET BEGON: DE LIEFDE VOOR HET VAK

In 2005 studeerde ik af als tuin-en landschapsontwerper. Het vak was geknipt voor mij: ik ben creatief, goed in conceptmatig denken en heb liefde voor de groene, maar ook de kunstige én architectonische wereld. Na 6 jaar in loondienst te hebben gewerkt bij een hovenier en daarna bij een architectenbureau, begon ik in 2011 mijn eigen ontwerpbureau WILG & WILG.

Sinds die tijd heb ik heel veel mooie tuinen en (semi)-openbare plekken ontworpen. Maar het laatste jaar was het aan het knagen. Veel klanten wilden weinig onderhoud en gingen vooral voor ‘het plaatje’, terwijl mijn interesse meer en meer verschoof naar duurzaamheid en natuurlijke beplantingen.

WAT VOOR EEN ONTWERPER BEN IK NU EIGENLIJK?

Daarom kwam de vraag naar voren: “Wat voor ontwerper ben ik eigenlijk? Wíl ik nog wel ontwerpen? Zijn er klanten die bij mijn visie passen? Zijn er naast het ontwerpen ook andere mogelijkheden waarbij ik mijn passie voor de groene wereld in kan zetten?

NIET MEER PRESTEREN MAAR INSPIREREN

Die vragen heb ik nog niet allemaal in vaste antwoorden kunnen omzetten en wellicht blijf ik ook wel het ieder jaar bijschaven: ook de natuur past zich immers altijd aan aan de omstandigheden. Wél is het duidelijk dat ik graag het contrast opzoek tussen architectuur en natuur. Ik hou van bijen, wilde bloemen, composthopen en stapelmuurtjes. Maar ook van ruwe materialen, rechte betonnen paden, simpele vormen en verzinkte schuttingen.

Daarnaast wil ik mensen graag inspireren met beeld en tekst: een platform waar ik mijn zoektocht naar een groener leven kan delen. Want buiten de noodzaak (iets met klimaatverandering, plastic-soep en de consumptiemaatschappij) vind ik het gewoon super leuk om groener en duurzamer te leven: het brengt mij plezier, nieuwe inzichten, ik ontmoet zoveel nieuwe, leuke mensen.

Over mij in het kort:

  • 100% ZZP-er
  • Geboren en getogen Achterhoeker
  • Sinds 2019 heb ik een eigen bijenvolk en mag ik mezelf imker noemen
  • Moeder van Marit en partner van Roy
  • Hoopt te verhuizen naar een boerderij
  • Raapt zwerfafval van de straat
  • Is dol op de oervorm van een huis: lage muren met een puntdak

BLOG

In mijn blogs neem ik je mee in mijn zoektocht naar een groener leven en geef ik praktische tips over hoe jij een steentje kan bijdragen! Voor mensen die graag met mij mee willen op avontuur maak ik strakke tuinontwerpen met een natuurlijk karakter.

IDEALIST

De wereld is zó mooi! En niet alleen aan de andere kant van de aardbol, maar gewoon in onze eigen omgeving is er al zoveel te ontdekken. En te beschermen, want dat we de natuur nodig hebben staat bij mij in blokletters geschreven.

ONDERNEMER

Met mijn ondernemende geest ben ik altijd opzoek naar nieuwe ideeën en mogelijkheden voor mijn bedrijf. Lijkt het je leuk om samen te werken aan duurzaamheid of een groene leefomgeving? Let’s meet!

© Copyright 2019 Wilg & Wilg