WINNEND ONTWERP PRIJSVRAAG DAKTUIN WALSTAETE

Het winnende ontwerp voor de daktuin op het complex “Walstaete’ springt in het oog door de piramides van sedum. Deze scheve vormen zijn een verwijzing naar de stadswallen en grachten die vroeger om de kleine stad Terborg lagen. Gezien het gewicht zijn de vormen opgebouwd uit piepschuim, een innovatief materiaal om te gebruiken in de buitenruimte.

Om de tuin voor alle bewoners, van jong tot oud, beleefbaar te maken, is uitgegaan van een vrije routing. Of je nu een rollator of loopfietsje gebruikt; de tuin kan op verschillende manier worden doorkruist. Bloeiende beplantingsborders liggen als een kleurrijke, wollen mantel om de centrale zitplek.

Dit winnende ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met hoveniersbedrijf Edwin Jansen. 

Type project Prijsvraag ontwerp daktuin
Locatie Terborg
Visie Losse routing, hoogteverschillen, wintergroen.
Gebruikte materialen Hout, beton, sedum, piepschuim, kunststof bloempotten.
Aanleg Hoveniersbedrijf Edwin Jansen
© Copyright 2019 Wilg & Wilg