VAN WOESTERNIJ NAAR SPEELERIJ

Een verwilderde plek achter huizen. Bewoners die graag willen meedenken. En een gemeente die participatie voorop stelt. Het waren de ingrediënten voor de start van dit project.

In eerste instantie ging de ontwerpvraag uit naar één verwaarloosde plek. Een plek met teveel wanden, teveel dichte begroeiing en te weinig open ruimte. Een goede ontwerper kijkt ook buiten zijn of haar werkveld:  verbonden door een kleine doorgang lag nog een plek: een wat desolaat veldje met oude speeltoestellen.

In het nieuwe ontwerp zijn de twee plekken samen ontworpen. Ze ademen ruimte, groen en hebben verschillende speelse elementen. Strakke lijnen begeleiden de omliggende woningen en een kronkelende lijn met beplantingeilandjes zorgt voor een spannende route om te fietsen of skelteren. Houten stammen en grote keien zijn natuurlijke speelelementen. En wordt er niet gespeeld? Dan is het een fijne plek  voor een ommetje of buurtfeest.

Dit ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Hacron.

Project type Ontwerp voor openbare ruimte
Locatie Groenlo
Visie Verbinding van twee plekken
Gebruikte materialen Houten speelelementen, beukenhagen, keien.
Realisatie Hacron
© Copyright 2019 Wilg & Wilg