JULLIE EIGEN GROENE OASE...

Tuinen. Veel mensen hebben er eentje. Vaak stenig, afgebakend en praktisch ingericht. Wilg & wilg doet het anders. Ik geloof in groene, levendige en wereldse tuinen. Een tuin als een groene oase: waar jullie kunnen genieten van jullie huis, het buitenleven en elkaar!

Het liefst ontwerp ik tuinen van mensen die niet bang zijn voor wat groen en hun zintuigen willen prikkelen. Mijn stijl is modern, industrieel, groen, conceptueel en een tikje speels. Ik mix exotisch met natuurlijk en omarmen pure en hergebruikte materialen. Mijn tuinontwerpen zijn niet alleen voor mensen met 10 groene vingers, 3 is ook prima ;-).

Ik vind het belangrijk om niet alleen tuinen te maken die prettig zijn voor mensen, maar ook voor de ‘natuur’. Door net wat andere beplanting te gebruiken kun je tal van vogels, vlinders en bijen aantrekken. En dat is niet alleen belangrijk voor onze leefomgeving, maar ook voor de beleving van de tuin. Want een roodborstje ontdekken tussen de boomtakken, een heleboel prachtige vlinders zien rondfladderen en de eerste bijen zien vliegen op de vroege krokussen in het voorjaar: dat maakt dat een tuin leeft: zo ontstaat die groene oase waar jullie kunnen genieten van jullie huis, het buitenleven en elkaar!

Zijn jullie klaar voor jullie groene avontuur?JA, IK WIL METEEN EEN AFSPRAAK MAKEN

Tuinen-3

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Zoveel mensen, zoveel huizen, zoveel tuinen. Alles is iedere keer anders. En toch is de basis van ieder ontwerp gelijk. Belangrijk is om te ontdekken wat jullie behoefte is: willen jullie graag alleen een basisidee voor de tuin? Of graag alles tot in detail uitgewerkt hebben én ontzorgt worden tijdens de aanleg?

Ik werk met verschillende pakketten, zodat ik altijd kan aansluiten bij jullie vraag. Bij ieder pakket hoort een andere aanpak en verloop van het ontwerpproces. En ook het resultaat is anders. Wat hetzelfde is in ieder pakket is mijn persoonlijke aandacht: ik maak voor jullie een uniek ontwerp, gebaseerd op alle onderdelen uit de tuinarchitectuur.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Het maken van ieder tuinontwerp vraagt visie, kennis, materiaal, creativiteit en vooral tijd.
Daarom ben ik open in de prijs die je voor een tuinontwerp betaald en heb ik 3 pakketten samengesteld:

Pakket 1 #BASIC

Voor mensen die een basic tuinontwerp willen voor hun (stads)tuin tot 200*m2.

Een BASIC tuinontwerp is een volledige schets op schaal (A3). In dit ontwerp zit géén uitgewerkt beplantingsplan. Dit kan voor een meerprijs van € 10,- per m2 border/plantvak.

*Voor tuinen groter dan 200m2 geldt een meerprijs van € 150,-

 • De intake gaat via de mail: ik stuur jullie een vragenlijst en vraag jullie een Pinterest bord samen te stellen.
 • Jullie meten (met mijn aanwijzingen) zelf de tuin in + maken foto’s.
 • Ik maak een compleet tuinontwerp op schaal: verdeling van vlakken (gazon, borders, terrassen, ect), wijs plekken aan voor bomen, struiken en hagen en geef suggesties voor materialen en beplantingen.
 • Na betaling ontvangen jullie het ontwerp per mail, maar ook via de post in een mooie bewaarmap. 
€ 375,-

Pakket 2 #PREMIUM

Voor mensen die een volledig tuinontwerp willen en graag persoonlijk contact hebben voor, tijdens en na het ontwerpproces.

Een PREMIUM tuinontwerp is een volledige tekening op schaal (A1/A0) met daarin de uitleg van het ontwerp.
Daarnaast zit er een A3 map bij met daarin de uitwerking van materialen en beplantingen*.

Indien er de wens is voor veel plantenborders geldt, voor tuinen groter dan 200m2, een meerprijs voor een beplantingsplan van € 10,- per m2.

 • Ik kom graag bij jullie thuis voor een persoonlijke kennismaking en hoor graag wat jullie wensen zijn.
 • Indien nodig meet ik de tuin in + ik bekijk de huidige tuin goed en neem foto’s.
 • Als het schetsontwerp klaar is kom ik hem graag bij jullie thuis presenteren.
 • Hierna werk ik het plan uit tot een definitief ontwerp
 • Hierbij hoort ook een beplantingsplan + bestellijst. 
 • Jullie ontvangen het definitieve ontwerp op groot formaat in een opbergkoker + de uitwerking van materialen en beplantingen in een mooie bewaarmap.
€ 875,-

Pakket 3 #VIP

Voor mensen die een volledig tuinontwerp willen en graag persoonlijk contact hebben voor, tijdens en na het ontwerpproces + speciale expertise in de uitvoering én het onderhoud.

Een VIP tuinontwerp is een volledige tekening op schaal (A1/A0) met daarin de uitleg van het ontwerp. Plus een A3 map bij met daarin de uitwerking van materialen, beplantingen en het onderhoud. Tijdens en na de aanleg zijn er verschillende controlemomenten.

 • Ik kom graag bij jullie thuis voor een persoonlijke kennismaking en hoor graag wat jullie wensen zijn.
 • Indien nodig meet ik de tuin in + ik bekijk de huidige tuin goed en neem foto’s.
 • Als het schetsontwerp klaar is kom ik hem graag bij jullie thuis presenteren.
 • Hierna werk ik het plan uit tot een definitief ontwerp
 • Hierbij hoort ook een beplantingsplan + bestellijst. 
 • Jullie ontvangen het definitieve ontwerp op groot formaat in een opbergkoker + de uitwerking van materialen en beplantingen in een mooie bewaarmap.
 • Tijdens de aanleg, door uw eigen hoveniersbedrijf, zal ik 1x per week komen kijken naar de voortgang en om te monitoren of het ontwerp precies zo wordt als we in gedachten hebben.
 • 1 Jaar na aanleg kom ik graag nogmaals kijken en geef ik graag advies waar nodig.
€ 1495,-

Hebben jullie een pakket gekozen?LAAT HET ME WETEN!

Tuinen-2

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Hoelang duurt het tot het ontwerp klaar is?

  Houdt rekening met ongeveer 3 weken. Tenzij er vakanties of feestdagen tussen zitten natuurlijk, dan geldt een aangepaste tijd.

 • We willen een onderhoudsvriendelijke tuin, kan dat?

  Ja dit kan. Onderhoudsvriendelijk moet je wél altijd in perspectief zien: een grotere tuin vraagt automatisch meer onderhoud. Maar, door gebruik te maken van natuurlijke beplantingen met relatief weinig onderhoud én dit te combineren met een strakke architectonische lijn maak ik een zo onderhoudsvriendelijke tuin als mogelijk.

 • Is het ook mogelijk om je, op een avond, voor eenmalig advies te vragen?

  Het maken van een tuinontwerp is een proces van schetsen, inspiratie opdoen, de plannen bijschaven, nog een keer schetsen. Ik doe dit graag in mijn eigen werkomgeving, waar ik alles bij de hand heb. Daarom past een éénmalig (schets)advies ter plaatse niet bij mij. Wel kan als uitbreiding op pakket 1 een bezoek worden ingeplant voor een meerprijs van € 50,-. Dan kom ik langs voordat ik een ontwerp maak en kunnen we al overleggen over het toekomstige ontwerp.

 • Kunnen we de tuin zelf aanleggen?

  Ja dat kan. Met mijn ontwerp kunnen jullie zelf aan de slag. Of een hovenier inschakelen die het voor jullie doet. Ik heb zelf geen mogelijkheden tot aanleg, wel kan ik goede hoveniersbedrijven aanraden waar ik graag mee samenwerk.

 • We willen delen van de tuin laten zoals hij is, maar de rest komen we niet uit...kun jij daar een ontwerp bij maken?

  Ja dat kan, als het kan laat ik graag bestaande materialen liggen, of hergebruik ze.  Soms kan ik adviseren om toch dingen weg te halen, om zo tot een goed geheel te komen. Stuur mij een e-mail als je hierover met me wil overleggen!

Staat jullie vraag er niet tussen?STEL HEM HIER

© Copyright 2019 Wilg & Wilg