HET GEZICHT ACHTER WILG & WILG

Joyce Schieven

HOI, WIE BEN JIJ?

Hoi, ik ben Joyce Schieven. Ik ben als het kruid springzaad: geef me een prikkel en in ontplof van enthousiasme. Daarom pak ik graag nieuwe projecten op, die passen bij het mooier maken van de wereld. Met studio Wilg & Wilg ontwerp, teken, wandel, inspireer én fotografeer ik deze groene projecten en avonturen!

Je kunt met mij mee op groen avontuur door producten te kopen in mijn webshop: gemakkelijk en snel. Of je nu een online tuinontwerp op maat wil voor je weelderige & moderne droomtuin, een vrolijk kleurboek wil kopen of blogs wil lezen over mijn groene avonturen. Het is mijn visie is om samen met jou de wereld groener en mooier te maken. Want … waarom zou je dat niet willen?

HOE HET BEGON: DE LIEFDE VOOR HET VAK

In 2005 studeerde ik af als tuin-en landschapsontwerper. Het vak is geknipt voor mij: ik ben creatief, goed in conceptmatig denken en heb liefde voor de groene, maar ook de kunstige én architectonische wereld. Na 3 jaar in loondienst te hebben gewerkt bij een hoveniersbedrijf en daarna 3 jaar bij een architectenbureau, begon ik in 2011 mijn eigen ontwerpbureau: Studio WILG & WILG.

Sinds die tijd heb ik heel veel mooie tuinen en (semi)-openbare plekken ontworpen. Ik deed veel ervaring op met het ontwerpen op afstand: vaak werkte ik in opdracht voor hoveniersbedrijven die zélf naar de klanten gingen. En ik merkte ook dat de tuinen net zo mooi werden. Vandaar dat ik me nu vooral richt op het maken van online tuinontwerpen, voor mannen-en vrouwen die houden van moderne & groenen tuinen!

WAT VOOR EEN ONTWERPER BEN IK?

Mijn, en ik hoop ook jullie, droomtuin is modern & weelderig. Ik hou van tuinen die voelen als een groene cocon: met stalen of houten pergola’s, siergrassen, vlinders, (wilde) bloemen en stapelmuurtjes. Maar ook van ruwe materialen, rechte betonnen paden, simpele vormen en verzinkte schuttingen.

Naast het ontwerpen van tuinen zet ik mijn passie voor een groenere & mooiere wereld ook graag op andere manieren in. Want buiten de noodzaak (iets met klimaatverandering, plastic-soep en de consumptiemaatschappij) vind ik het gewoon super leuk om groener en duurzamer te leven: het brengt mij plezier, nieuwe inzichten, ik ontmoet heel veel nieuwe, leuke mensen.

WEETJES OVER JOYCE:

  • Geboren en getogen Achterhoeker
  • 100% zelfstandig ondernemer
  • Imker sinds 2019
  • Droomt van wandeltochten in Ierland
  • Is dol op de oervorm van een huis: lage muren met een puntdak
  • Hoopt te verhuizen naar een boerderij
  • Raapt zwerfafval van de straat
  • Heeft een huis vol met kringloopitems
Joyce Schieven wandelen

ONLINE TUINONTWERP

Voor mensen die graag met mij mee willen op ‘groen avontuur’ maak ik moderne & weelderige tuinontwerpen op afstand.

IDEALIST

De wereld is zó mooi! En niet alleen aan de andere kant van de aardbol, maar gewoon in onze eigen omgeving is er al zoveel te ontdekken. En te beschermen, want dat we de natuur nodig hebben, staat bij mij in blokletters geschreven!

ONDERNEMER

Met mijn ondernemende geest ben ik altijd opzoek naar nieuwe ideeën en mogelijkheden voor mijn bedrijf. Lijkt het je leuk om samen te werken aan duurzaamheid of een groene leefomgeving? Let’s meet!

© Copyright 2019 Wilg & Wilg