tuinontwerp

Jouw groene & originele droomtuin op maat gemaakt

Je wil graag een groene, duurzame en originele tuin of buitenruimte, maar weet niet goed waar te beginnen. Wellicht heb je zelf geprobeerd een plattegrond te tekenen, maar valt het toch tegen om de referentiebeelden die je het verzameld om te zetten in een écht tuinplan. Je wil eigenlijk niet meteen naar een hovenier stappen, want de aanleg wil je waarschijnlijk grotendeels zelf gaan doen. Maar wat nu? Het is best een drempel én uitgave om een tuinontwerper of tuinarchitect te vragen om een tuinontwerp te maken. 

Toch geloof ik dat de stap naar een ontwerper je meer oplevert dan het je kost: hij of zij zal je voorzien van nieuwe ideeën, je anders laten kijken naar je eigen tuin, kennis en ervaring meebrengen en daarmee een tuinontwerp maken van waarmee je nu écht (zelf) aan de slag kunt om je droomtuin te realiseren. Door aanwezige planten én materialen op een originele manier her te gebruiken kun je wellicht zelfs de kosten van het laten maken van een ontwerp ‘terugwinnen’.

Als we samen aan de slag gaan, staan natuurlijk jouw wensen centraal. Toch breng ik mijn eigen ontwerpstijl mee en het zou fijn zijn als deze twee matchen. De laatste jaren ben ik meer en meer overtuigt van het feit dat we tuintrends moeten vermijden, biodiversiteit moeten stimuleren en eenvoudige, pure materialen moeten gebruiken of hergebruiken. Ik hou van:

Modern en eigentijdse architectuur

Balans tussen ‘harde’ materialen en ‘zacht’ groen

Origineel (her)gebruik van materialen

Houten en stalen pergola’s

Tuinen vol met bomen, siergrassen en frivole bloemen

Interessante leefomgeving voor vogels, vlinders en bijen

Zo werkt het!

Zoveel tuinen, zoveel huizen, zoveel mensen. Het is belangrijk om te ontdekken wat jouw wensen zijn: moet er ruimte zijn voor een grote eettafel, zandbak, vuurplaats of een plek om heerlijk in de ochtendzon een cappuccino te drinken? En hoe ziet de tuin er nu uit? Wat zijn de positieve punten, waar zien jij (of ik) de waarde van in?

Daarnaast is het belangrijk om niet meteen de hele tuin leeg te maken: welke planten staan er al in? Kunnen we deze laten staan, verplanten of verkopen? Misschien kan die ene wilde, uitgegroeide struik heel mooi opgesnoeid worden tot een sprookjesachtige meerstam. En welke materialen zijn er aanwezig: hergebruiken is duurzaam én budgetvriendelijk. Gebruikte betonbielzen worden een bank of grote rivierkeien een bijzonder slingerpaadje.

Ik maak twee type ontwerpen: online tuinontwerpen en offline tuinontwerpen. Bij een offline tuinontwerp kom ik bij je langs voor een persoonlijke ontmoeting met jou én je tuin. Ook kom ik het ontwerp bij je thuis presenteren. Bij een online ontwerp doen we alles op afstand, via de mail.

Offline Tuinontwerp

$

Persoonlijke kennismaking bij je thuis

$

Ik meet de tuin in (of dit doen jullie zelf) + maak foto’s

$

Ik maak een tuinontwerp op maat en kom deze presenteren

$

We doen één aanpassingsronde indien nodig

$

Aan de slag met je droomtuin!

            Startprijs € 745,-

Online Tuinontwerp

$

Kennismaking via mail/online-meeting

$

Je meet zelf de tuin in. maakt foto’s, filmpjes en zoekt referentiebeelden

$

Ik maak een tuinontwerp op maat en verstuur deze via de mail

$

We doen één aanpassingsronde indien nodig

$

Je kunt aan de slag met je toekomstige droomtuin!

            Startprijs € 595,-